Gekozen voor bestuur Europese vereniging van muziekdocenten (EAS)

De EAS conferentie in Lyon, waar ik afgelopen week over onder andere de nieuwe leerlijn Technologie-verrijkt muziekonderwijs van de opleiding Docent Muziek van ArtEZ Conservatorium Enschede enkele presentaties heb mogen geven, kreeg voor mijzelf nog een verheugende wending tijdens de algemene ledenvergadering.

Ik ben enkele maanden geleden door de, nu, nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van de EAS (respectievelijk Marina Gall en Thade Buchborn) gevraagd om mij kandidaat te stellen voor een plek in het bestuur van de EAS.

Uiteraard voelde ik mij vereerd dat zij mij daarvoor vroegen, maar de vraag kwam onverwacht en ik heb er best even over na moeten denken, met name gezien mijn andere werkzaamheden. Het is echter wel een kans om de koers van deze professionele leergemeenschap, samen met ervaren onderzoekers en opleiders in het muziekonderwijs, mede te bepalen en het is een kans om de link met het EAS netwerk te versterken en te benutten voor ons eigen muziekonderwijs. Om die redenen heb ik mij toch kandidaat gesteld.

Vrijdag tijdens de General Assembly (ledenvergadering) werd door de geregistreerde leden van de EAS gestemd. Resultaat: met zeven anderen ben ik verkozen om voor de komende twee jaar de EAS te mogen besturen voor de komende bestuurstermijn (een periode van twee jaar).

Een eervolle taak die ik met verve hoop te vervullen. Daarbij zet ik graag mijn ervaring in de besturen van het NMP en de VLS in, evenals die door mijn werkzaamheden voor ArtEZ (en andere onderwijsinstellingen waar ik heb mogen werken) en met Muzketier (waaronder voor stichting Méér Muziek in de Klas). Daarbij hoop ik in het bijzonder ook het netwerk en de zichtbaarheid van het Nederlandse muziekonderwijs te versterken en te verbinden aan die in Europa.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *