Hoofdstuk in boek Beweging in Muziekpedagogiek

Samen met Luc Nijs heb ik een hoofdstuk geschreven in het nieuwe boek Beweging in muziekpedagogiek: 10 jaar onderzoek en ontwikkeling. De boekenreeks Muziekpedagogiek in beweging beschreef de afgelopen tien jaar verschillende ontwikkelingen in het muziekonderwijs. Dit nieuwste boek in die boekenreeks blikt op deze onderwerpen terug en kijkt vooruit.

In Technologie in het muziekonderwijs op een kruispunt, het derde hoofdstuk in dit boek, richten Luc en ik ons vizier op technologie in het muziekonderwijs. In het hoofdstuk reflecteren we op kansen van technologie in het ondersteunen van leerlingen in hun muzikale en muzikaal-artistieke ontwikkeling en leraren in hun rol daarbij. Daarnaast presenteren we vier perspectieven die de implementatie van technologie in het muziekonderwijs een stap verder kan brengen.

Beweging in muziekpedagogiek: 10 jaar onderzoek en ontwikkeling stond onder redactie van Thomas De Baets en Adri de Vugt en wordt uitgegeven door Euprint ed. naast Luc en ik hebben de volgende auteurs aan het boek meegewerkt: Melissa Bremmer, Filip Verneert, Thomas Geudens, Suzan Overmeer, Mieke Van Uytvanck, Marjolein Wagemans, Christiane Nieuwmeijer, Tine Castelein en Simon Van Damme.

De boekpresentatie is op dinsdag 6 juni 2023 in het Koninklijk Conservatorium, AMARE met een inleiding door Piet Hagenaars (voormalig directeur kunstmusea, het hoger kunstonderwijs en landelijke kenniscentra voor cultuuronderwijs, onderzoeker van cultuuronderwijsbeleid).


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *