Cursus ‘Eigentijds muziekonderwijs met Technologie’ van start

Deze maand start de train de trainer cursus Eigenwijs muziekonderwijs met Technologie. Deze training heb ik samen met Bert van Uffelen van Hogeschool Rotterdam ontwikkeld in opdracht van het MuziekOpleidersAkkoord: een 12-jarige samenwerking tussen alle pabo’s en conservatoria in Nederland.

De cursus is bedoeld voor opleiders in muziekonderwijs die niet alleen zelf willen leren hoe zij technologie-verrijkt muziekonderwijs kunnen toepassen, maar ook hoe zij die kennis en vaardigheden kunnen doorgeven aan hun studenten of collega’s.

Tijdens de cursus werken de deelnemers aan hun competenties Didactiek en technologie binnen het muziekonderwijs en gaan ze aan de slag met het (her)ontwerpen van een (deel van) hun curriculum. Dat laatste doen ze op basis van een OntwerpWijzer die bestaat uit een aantal ontwerpstappen die weer onderverdeeld zijn in onderwerpen met vragen die de deelnemers zich kunnen stellen bij het ontwikkelen van toepassingen van technologie in hun onderwijs.

Deze train de trainer cursus is voortgekomen uit een ontwikkelingsbehoefte bij muziekdocenten van pabo’s die duidelijk werd na een verkenning door het Fonds voor Cultuurparticipatie in aanloop naar de regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo’s. Vervolgens heeft een werkgroep van het MuziekOpleidersAkkoord nagedacht over hoe muziek- en onderwijs/leer-technologie een structurele plek kunnen krijgen in de lerarenopleiding (pabo’s en conservatoria).


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *