Presentatie bij University of Luxembourg

Op 18 oktober 2023 geef ik op uitnodiging van professor Luc Nijs van het Institute of Musicology and the Arts een openbare presentatie bij de Universiteit van Luxemburg in het kader van DESW Lectures.

Tijdens presentatie met als titel Tech in my music class? Uh… – On technology integration in music teacher training vertel ik de deelnemers over het totstandkomen van de leerlijn Technologie-verrijkt Muziekonderwijs in de bacheloropleiding Docent Muziek van het conservatorium van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Enschede. Daarbij leg ik uit wat voor ons de reden was om deze leerlijn te starten en licht ik onze keuzes daarbij toe aan de hand van theorie en de opgedane ervaringen door de jaren heen.

In het bijzonder licht ik toe hoe mijn studenten op het ArtEZ conservatorium in Enschede muziekonderwijs vernieuwen door het toepassen van technologie of in een setting met technologie. Daarbij laat ik voorbeelden zien die zijn ontstaan vanuit onze samenwerking met het Wilminktheater en de Nederlandse reisopera in Rumoer, een plek om geluid en muziek interactief te ontdekken.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *