Artikel over Technologie in de docentenopleiding van ArtEZ Conservatorium Enschede

Voor het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Music, Technology & Education schreef ik een artikel over de inbedding van technologieonderwijs in de opleiding Docent Muziek van ArtEZ Conservatorium Enschede. Het artikel is in juni 2021 geaccepteerd en in december 2021 gepubliceerd en beschrijft de ontwikkeling van twee nieuwe vakken in het curriculum (DiVa en moLab). Lees de Engelstalige samenvatting en het artikel via deze website.

Towards a sustainable, student-centred approach for technology-supported music education: A Dutch perspective

Journal of Music, Technology & Education, Volume 13, Numbers 2-3, 1 December 2021, pp. 263-286(24)

Spieker, B. P. A. (2021), ‘Towards a sustainable, student-centred approach for technology-supported music education: A Dutch perspective’, Journal of Music, Technology & Education, 13:2&3, pp. 263–86, https://doi.org/10.1386/jmte_00026_1

Afbeelding: prototyping met Touchboard van Bare Conductive

Door Benno Spieker

Oprichter en eigenaar van Muzketier Producties. Muziekwetenschapper (MA/Ph.D-student), hoofdvakdocent opleiding Docent Muziek bij ArtEZ Conservatorium Enschede, slagwerker bij Esther Pelgrom en Encanto (Laura Engels), bestuurslid van VLS (vakvereniging voor muziekdocenten). Verder werkt Benno als projectmanager en adviseur muziekonderwijs voor Méér Muziek in de klas,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.