Nieuw: Overzicht van apps voor muziek in het basisonderwijs

Regelmatig wordt me gevraagd of ik nog leuke muziek-apps voor in de klas weet. Ze staan nu in dit lijstje op deze website.

Een lijstje kennen met apps is een mooi begin, maar wil je digitale technologie inzetten voor je muziekonderwijs, dan is er meer nodig.

Een mooi begin is te bedenken wat je zou willen bereiken met jouw muziekonderwijs. Dus bedenk eerst wat het doel is waarvoor je eventueel een app zou willen inzetten.

Bedenk dan of je zonder een app al kunt bereiken wat je wilt bereiken en op de manier die je zou willen.

Als dat niet zo is kun je overwegen om te gaan speuren naar een app die precies doet wat je zou willen. Hopelijk kan de informatie in het overzicht van apps op deze website je daar een beetje bij helpen.

Als je vervolgens een app hebt gevonden dan begint het pas echt. Het is namelijk belangrijk dat je de app eerst zelf goed leert kennen, zodat je weet wat er mogelijk is met de app en je weet hoe je problemen die leerlingen met de app kunnen tegenkomen, kunt oplossen.

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over hoe je de app precies gaat toepassen: Welke “technische” spullen heb je nodig en hoe ga je dat organiseren? Welke werkvormen ga je hanteren? Wat heb je voor die werkvormen nodig? Wat doen de leerlingen tijdens de werkvormen? Wat doe jij…?

Ik ben benieuwd naar wat jij met de apps in het overzicht gaat doen. Laat het gerust weten. Ook als iets niet (meer) blijkt te werken, hoor ik het graag.

Groet, Benno


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *