Foto van de Méér Muziek in de Klas Muziekspeeltuin

Gamen met muziek in de Muziekspeeltuin

Voor stichting Méér Muziek in de Klas ben ik met muzketier producties betrokken bij de ontwikkeling van muzikale spellen voor de Muziekspeeltuin.

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en de overzeese delen van het koninkrijk.

Dat doet de stichting door het maatschappelijke belang van muziekonderwijs voor de brede ontwikkeling van kinderen te laten zien, bijvoorbeeld tijdens de Kerstmuziek Gala’s die jaarlijks op televisie worden uitgezonden en waarbij muzikaal talentvolle kinderen samen optreden met bekende artiesten, in aanwezigheid van koningin Maxima.

Ook brengt de stichting allerlei stakeholders bij elkaar die muziekakkoorden sluiten en muziektafels organiseren om samen structureel en kwalitatief goed muziekonderwijs in de verschillende regio’s te borgen.

Tevens ontplooit de stichting allerlei initiatieven om leerkrachten te ondersteunen en informeren en om ze te prikkelen (weer) met muziekonderwijs in hun klas aan de slag te gaan. Voorbeelden daarvan zijn de methode keuzehulp, workshops in samenwerking met pabo’s en conservatoria en allerlei tips, tricks en korte muziekactiviteiten, bijvoorbeeld in de vorm van een muzikale dobbelsteen.

Een nieuw initiatief is de Muziekspeeltuin.

Méér Muziek in de Klas Muziekspeeltuin

Opening Méér Muziek in de Klas Muziekspeeltuin

Momenteel ben ik met muzketier producties betrokken bij de ontwikkeling van muziekspellen voor de Memo: een interactief speeltoestel dat het hart vormt van de Muziekspeeltuin van Méér Muziek in de Klas.

De Memo, ontwikkeld door Yalp, bestaat uit zes palen die in een cirkel rond een zevende paal staan opgesteld. De palen zijn voorzien van een aanraakgevoelig led-scherm en een luidspreker. Voor de Memo zijn allerlei spellen beschikbaar voor verschillende vakken en leerinhouden, zoals rekenen, taal, geschiedenis en verkeer. Voor muziek waren er nog geen spellen ontwikkeld. Dat heeft Méér Muziek in de Klas samen met Yalp opgepakt.

In het kader van het Eurovisie songfestival heeft koningin Maxima in 2021 de eerste muziekspeeltuin geopend in Rotterdam. In de Memo zat toen één muziekspel dat momenteel wordt uitgebreid met meer content en didactische werkbladen. Ook ben ik voor Méér Muziek in de Klas met Yalp nieuwe muziekspellen aan het ontwikkelen. In de loop van 2023 zullen die beschikbaar komen. Daarover dus later meer 🙂


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *