Best Practice bij You(th)See – Art & Technology

Vrijdag 17 maart 2023 zal ik een van de best practices presenteren bij het festival You(th) See – Sound Edition 2023. Dit festival van Podium Zuidhaege (Assen), in samenwerking met Ableton Benelux georganiseerd, is voor iedereen die hun creatieve werk een boost wil geven en zich wil laten inspireren door te worden meegenomen in het samenspel van kunst en technologie.

Het tweedaagse festival begint op vrijdagochtend met een symposium met presentaties van Maurits Boegman (Ableton Benelux), Cynthia Chua, André Arends en Rob Schouw. ’s Middags zijn er workshops van DJ School International (Breda) en kun je doorlopend de Ableton Playground PUSH, de DAF VR installaties en de Music Gaming installatie bezoeken. Die laatste is een prototype dat mijn Docent Muziek-studenten van ArtEZ Conservatorium Enschede aan het ontwikkelen zijn voor RumoeR, een samenwerking tussen ArtEZ Conservatorium, Wilminktheater en de Nederlandse Reisopera.

Vrijdagmiddag worden ook best practices gepresenteerd door Carlo de Wijs (New Hammond Sound Project), Chagall Music (Gloves), Ludovic (Game Music) en door mijzelf (16.00u-16.45u). ’s Avonds zijn er optredens van Ludovic, Sanamika, Carlo de Wijs NHSP en PYN. Zaterdag zit bomvol workshops voor jongeren.

In mijn best practice zoom ik in op muziektechnologie in het muziekonderwijs. Ik zal voorbeelden presenteren van hoe we op ArtEZ Conservatorium Enschede onze Docent Muziek-studenten voorbereiden op het benutten van muziektechnologie in hun onderwijs aan kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Daarbij leg ik uit waarom het essentieel is om daar in de opleiding aandacht aan te besteden. Tot slot laat ik ervaren hoe de producing app Ableton Note een inspiratiebron kan zijn voor vernieuwend muziekonderwijs, met een niet-technologische twist!

Deelname is gratis. Bestel hier je kaarten.

Meer info op: https://youthsee.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *