een klas met kinderen die kijkend naar het schoolbord muziek maken

15 maart 2023: Music in Us- Europese dag van Muziek in scholen

De European Day of Music in Schools is in 2022 voor het eerst georganiseerd als ‘international celebration of music education’. Daarmee willen de initiatiefnemers – alle Europese vakverenigingen en de EAS (European Association of Music in Schools)— laten zien en horen hoe fijn het is dat we in Europa muziekonderwijs hebben. Dit om het belang van muziekonderwijs onder de aandacht te brengen in de samenleving. Meer informatie daarover vind je hier

Tijdens de Europese dag van muziek op scholen wordt het muziekonderwijs in Europa ook op andere manieren gevierd. Zo is er een internationale online sessie waaraan je met je klas kunt deelnemen of die je via de live-stream kunt volgen. Als je volgend jaar wilt meedoen met je klas, laat dat dan aan mij (als EAS-nationaal coördinator voor NL) weten door een e-mail te sturen. Ik kan je dan de extra informatie sturen.

Activiteiten in Nederland

In Nederland worden alle muziekdocenten en leerlingen opgeroepen om op, rond en/of naar aanleiding van 15 maart een challenge aan te gaan en het resultaat daarvan te posten op sociale media met de hashtag: #eudayofmusic. Gehrels Muziekeducucatie heeft creatieve werkvormen ontwikkeld –wicked arts assignments– die gericht zijn op het PO. Vanuit VLS zijn door uit Tijd voor Maken creatieve werkvormen geselecteerd voor het VO. Die creatieve werkvormen en meer informatie vind je hier, hier en hier.

Online ontmoetingsbijeenkomst VLS voor muziekdocenten en Luca School of Arts

Op 15 maart 2023 (19.30u-21.00u) organiseren LUCA School of Arts en VLS voor muziekdocenten een online sessie in het kader van de Europese dag van muziek op scholen (EuDaMuS).

Tijdens de sessie krijgen we een inkijkje in hoe wordt omgegaan met muziek maken in het muziekonderwijs op Nederlandse, Vlaamse en Zweedse scholen. Dat doen we aan de hand van drie presentaties (Melissa Bremmer, Bert van Appermont, Lina van Dooren), waarna we met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen. Na de sessie is er een informele online borrel (zelf je drankje en hapje regelen).

Meer informatie over deze online ontmoetingsbijeenkomst vind je hier.
Aanmelden kan met dit formulier. Je krijgt dan de Zoom-link naar de sessie.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *